МАРТ МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Ученици са активности Књижевно-језички атеље и Медијска радионица, наше Обогаћене једносменске наставе, удружили су снаге, знања и љубав да реализују акцију МАРТ МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА.

Кроз више планираних активности, које ће реализовати у току месеца марта, жеља им је да укључе све ученике наше школе и мотивишу их да активно учествују у занимљивим активностима које су осмислили.

Циљ свих активности је подизање свести о важности читања, освешћивање важности сваке речи, изражајног говора, познавања свог језика и љубави према њему.

Протекла недеља је била посвећена активност БИРАМ РЕЧ, у којој су путем анкете од ученика тражили најлепшу и најсмешнију реч у нашем језику. Након завршеног анкетирања обрадили су пристигле одговоре, а добијене резултате сабрали са гласовима стручног жирија.

Очекујемо проглашење победника са нестрпљењем.

Стручни жири, састављен од наставника који предају језике, каже да је пред њима био тежак и веома одговоран задатак али и да су пријатно изненађени бројем пристиглих предлога као и њиховом разноврношћу.

Како је идеја, предлог и начин реализације иницијатива самих ученика уопште не сумњамо у успешност акције и испуњење планираних циљева јер се и до сада показало да активности покренуте на њихову иницијативу бивају успешне. Наше је само да им пружимо подршку, помогнемо око техничких делова, помогнемо понеким саветом и уживамо у енергији којом зраче. Радујемо се новим активностима у наредном периоду.

Подели вест